maandag 2 februari 2015

Leren koken zonder keuken?

Leren SLOW'en is niet bedoeld je brein vol te proppen met nog meer kennis van allerlei feiten.  Om nog meer te weten.  Zo van: SLOW'en: dat ken ik. Net zoals ik  de vijf componenten van het EQ ken.

SLOW'en is bedoeld om je inzicht te verdiepen. Om de doorstroming (de flow) van prikkels, gedachten en emoties te voelen en te zien, als een brug naar meer vrijheid en onbevangenheid. Het hele proces staat in functie van de laatste stap: handelen met Wijsheid.

Leren SLOW'en lukt niet door enkel boeken te lezen of lezingen te volgen. SLOW'en zonder regelmatig tijd te nemen om formeel te oefenen is als een kookcursus volgen en denken dat je een ervaren keukenchef bent nadat je het het recept gelezen hebt en van buiten kent. Dat je het gerecht dan perfect kan maken en dat je zelfs weet hoe het smaakt. Zonder ooit in de keuken te komen.

Om SLOW'en daadwerkelijk te integeren in je leven moet je in de hitte van de keuken gaan staan, het vuur aanwakkeren, roeren in potten en pannen, ingrediënten doseren en vooral geduldig proeven, proeven, proeven. SLOW'en is simpel, het toepassen is niet eenvoudig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten